Online duurzaamheid rapportage van gemeentes

23 Juni 2011
Telos
Met de applicatie kunnen we op een efficiënte wijze een duurzaamheidbalans project in goede banen leiden. Elicit reageert altijd snel en vakkundig op verzoeken van onze zijde. Telos is zeer tevreden met de geboden diensten!Ruben Smeets, Telos

Online duurzaamheidbalansen

Met de Duurzaamheidbalans webapplicatie is Telos in staat om duurzaamsheidbalansen voor gemeentes of regio's op te stellen. Hiermee kan in kaart worden gebracht wat de staat is van duurzaamheid om verschillende vlakken in een gemeente of regio.

Medewerker van Telos kunnen de balansen opstellen en bezoekers van de website kunnen gepubliceerde balansen bekijken. Op deze manier krijgen burgers inzage in de stand van zaken met betrekking tot duurzaamheid in hun gemeente of regio.

Van theorie naar digitaal model

Om de applicatie te realiseren is de structuur van het Telos duurzaamheidsmodel (People, Planet, Profit) omgezet naar een database model. Middels een maatwerk beheeromgeving kunnen medewerkers van Telos balansen opstellen en het model vullen met de juiste data.

Rapportage en export naar Word, Excel, PDF, PNG, JPG en SVG

De applicatie stelt Telos in staat om van verschillenden niveaus van het model data te exporteren voor de drukkerij (in SVG en PDF formaat) of ter bewerking in een office omgeving (Word en Excel). De bijbehorende grafieken kunnen worden geëxporteerd als SVG, PDF of JPG.

Dynamische piecharts met meerdere waarden

Om te kunnen zien wat de veranderingen zijn op het gebied van duurzaamheid laten de piecharts niet alleen zien in welke mate onderdelen van het model duurzaam zijn, maar ook wat de verandering is ten opzicht van een vorige waarde. Op deze manier is direct aan de piechart af te lezen of dat de duurzaamheid van een onderdeel is gestegen of gedaald en ook hoeveel.

Bezoek de website van de Telos Duurzaamheidbalans

Telos

Telos logo

Telos maakt als universitair kenniscentrum duurzame ontwikkeling maatschappelijk hanteerbaar. Daarbij ligt de nadruk op het ontwerp, de inrichting en de monitoring van duurzame ontwikkelprocessen. Telos doet dit in samenwerking met maatschappelijke partners, in open innovatieprocessen.

www.telos.nl

Code bits

Korte bits over webdesign, webdevelopment, css html en javascript.

Weblog

Onze mening over over maatwerk webdesign en webdevelopment.

Contact

Neem contact op met Elicit voor vragen, vrijblijvend advies of het aanvragen van een offerte.

Elicit
Barrierweg 36
5298AC Liempde

+31 (0)411-671519
info@elicit.nl